IMG09192
IMG09192 takeTlogodiapwit5 IMG09192
IMG09192
IMG133522

 


VAARDIGHEIDTRAINING

SKILL UP

SKILL UP is een vaardigheidstraining voor iedere duiker, zowel de (zeer) ervaren als de beginnende duiker heeft baat bij SKILL UP.
Scuba Totaal's SKILL UP leert je hoe je door kennis en vaardigheden het optimale uit je duikuitrusting en je duik kunt halen. Voor jezelf, voor je eigen duikplezier en met je eigen duikuitrusting. Er valt meer uit te halen dan je denkt. SKILL UP laat je zien hoe.


INHOUD

Hoe perfectioneer ik mijn trimtechniek? Hoe gebruik ik een decoboei? Welke zwemtechniek is nuttig onder welke omstandigheden? Hoe kan ik mijn uitrusting zelf beter stroomlijnen? Al deze vragen en meer komen aan bod tijdens de SKILL UP training.

In drie theoriesessies, een zwembadduik en vier begeleide buitenwaterduiken nemen we de theorie en praktijk van het lekker duiken door. We laten zien hoe je door trim- en zwemtechnieken, berekeningen en planning je eigen duikplezier kunt vergroten. We besteden veel aandacht aan trimmen en controle over je lichaam door het effectief gebruiken van je drijfvermogen. Daarnaast leer je luchtverbruik te berekenen, je navigatie-skills te perfectioneren en we gaan in op de afdaal- en opstijgtechnieken onder verschillende omstandigheden.

Tijdens SKILl UP nemen we jouw duikprofiel en jouw duikuitrusting als uitgangspunt. Op basis van jouw wensen trainen we bepaalde vaardigheden en leren je je uitrusting te stroomlijnen passend bij hoe jij wilt duiken. Het maakt niet uit of je komt met een recreatieve - of een technische uitrusting. We bekijken je uitrusting en je leert hoe je deze kunt stroomlijnen en verbeteren met de middelen die je al hebt. Het gaat in deze training om jouw eigen duikdoel en we willen je leren hoe je het optimale uit jouw duikuitrusting kunt halen.

We stellen je in de gelegenheid om tijdens de training materialen uit te proberen. Je kunt daar zelf in aangeven waar je wensen liggen. Wij verkopen geen duikuitrustingen of materialen, maar kunnen je wel adviseren over de aanschaf. Ook daarbij nemen we jouw duikdoel als uitgangspunt.

SKILL UP: de training die iedere duiker gevolgd zou moeten hebben!
 

DEELNAME
SKILL UP wordt gegeven in kleine groepen van maximaal vier deelnemers. Om mee te kunnen doen dien je minimaal te beschikken over een Open Water brevet, een geldige medische keuring en een eigen duikuitrusting.
 

CURSUSDATA
Deze specialty organiseren wij op basis van aanmelding. Heb je belangstelling, neem dan contact met ons op. we bespreken dan de mogelijkheden en stemmen samen de cursusdata af.
Mail ons... >
 

SKILL UP VOOR DUIKVERENIGINGEN
De SKILL UP training kan op aanvraag ook verzorgd worden voor duikverenigingen. In een uitgebreide intake bepalen we dan samen de inhoud en de trainingsdata en -locaties.
Vanaf 10 deelnemers gelden er speciale verenigingstarieven.


MEER WETEN?
Mail ons voor vragen of om je aan te melden voor een intake.

 

CURSUSOPBOUW

THEORIESESSIE 1:

 • Duikstijl & kennis
   

THEORIESESSIE 2:

 • Duikvaardigheden
   

THEORIESESSIE 3:

 • Duikuitrusting
   

ZWEMBADSESSIE

 • Vaardigheden in de praktijk
 • Stroomlijnen duikuitrusting
   

BUITENWATERDUIKEN:

 • Stroomlijnen duikuitrusting buitenwater
 • Techniek & Vaardigheden
 • Navigatie
   

TERUGKOM DUIK:

 • Puntjes op de i: vragen & terugkoppeling